Zelfbouw karperhengel uit 1980

Dit is een 10 voets Fibatube blank met typeaanduiding CA1204 (er waren ook zwarte uitvoeringen). De testcurve is iets minder dan 2 lb, namelijk 178 lb. De Fibatube blank is gemaakt van heel dikwandig glas, net als de Hardy Richard Walker II. Als 15 jarige is de hengel helemaal zelf gebouwd om enkele jaren later (1983) opnieuw opgemaakt te worden om het meer een Hardy uitstraling te laten geven. In 2010 heeft Dick Willemsen van Rod Visions de pensluiting opgeknapt, omdat de delen elkaar raakten.

Deze hengel is in de jaren ’80 ontzettend veel gebruikt, omdat hij de ideale actie had; iets zwaarder dan een Bruce & Walker MK IV, en iets lichter dan een Hardy Richard Walker II. Voor het beoogde doel precies goed (deegballen gooien). Tijdens het begin van het boltrig en boilietijdperk is deze hengel ook nog veel gebruikt, alhoewel toen de Hardy II een iets betere optie was. Met deze hengel zijn stapels karpers gevangen, meer dan op welke 10 voeter dan ook (althans, in de ‘freeline tijd’). En niet alleen met ballen deeg, ook met particles.

De hengel bestaat nog steeds en hij staat tussen de rest van het hengelpark. En er worden tot de dag van vandaag nog vissen mee gevangen.