Over Karper Idee - Karper Idee

Over Karper Idee

 

Welkom op de site van Karper Idee. Deze site is ontstaan uit het idee van twee broers om hun kennis en in de loop der tijd uitgedokterde creaties te gaan delen met andere karpervissers.
Visie

De visie achter Karper Idee is een innovatief en creatief platform neer te zetten dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de sportvisserij op karper als geheel. Ook geven we anderen de mogelijkheid om ideeën te posten, zodat collega-karpervissers daar wellicht iets aan hebben of kunnen meedenken aan de verdere ontwikkeling van het idee. Maar ook leuke nieuwtjes, reviews en verhalen kan je op deze site verwachten. Het hoeven niet altijd innovaties te zijn die de klok slaan, ook prikkelende sfeerverhalen, humor en opinie willen we graag een plekje geven op Karper Idee.

Dus we moedigen niet alleen de Willy Wortels aan om ideeën aan te dragen, ook schrijverstalent is van harte welkom. Denk je een bijdrage te kunnen leveren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We streven er wel naar om de content zo uniek mogelijk te houden, en dat is een leuke uitdaging op zichzelf.

Alles in eigen beheer
Naast de gebruikelijke manier kom je ook terug op de homepage door op de foto in de header te tikken (boven: mobiel apparaat) of te klikken (onder: laptop of pc)

Alle artikelen die je op deze site tegenkomt worden door ons of door gastschrijvers geschreven. De daarbij gebruikte foto’s en illustraties komen eveneens uit eigen keuken (tenzij anders vermeld) waarmee we een andere hobby (fotografie) mooi kunnen combineren met het karpervissen. Tevens hebben we de stijl (inclusief logo) van Karper Idee zelf ontwikkeld, net als de vormgeving van de website en wat er onder de motorkap gebeurt. Kortom: we kunnen ons creatieve ei nu eindelijk kwijt en gaan dat delen met de rest van de wereld.

Tijdens het vormgeven van de website hebben we ons gerealiseerd dat tegenwoordig zo’n beetje de helft van de sites wordt bekeken op een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet. In de trein, op het werk en zelfs op de fiets. En niet te vergeten: aan de waterkant. We hebben ervoor gezorgd dat de content van deze site zo goed mogelijk leesbaar is op dergelijke apparaten en werken er doorlopend aan om dit nog verder te verbeteren.

Pdf-bestanden in overleg

Cover van Karper Idee documentenSommige artikelen stellen we naast publicatie op de site ook beschikbaar als pdf. Dat geldt met name voor lange artikelen en handleidingen die je nodig hebt om zelf iets te maken. Je kunt de pdf dan op je computer, tablet of telefoon opslaan maar ook uitprinten. In bepaalde gevallen zullen de pdf’s meer informatie bevatten dan het webartikel. Dit geeft ons de mogelijkheid om een onderwerp verder uit te diepen of in een bijlage gedetailleerde informatie te verstrekken die eigenlijk niet thuishoort in een vlot leesbare tekst (zoals bijvoorbeeld een tabel met veel gegevens). Echter, in de meeste gevallen zal de inhoud van de pdf  gewoon hetzelfde zijn als de webtekst. Mocht je, voor persoonlijk gebruik, interesse hebben in een artikel in pdf-formaat laat het ons weten via het contactformulier. Geef mede aan waarvoor je het pdf-bestand wilt gaan gebruiken. We sturen dan het artikel in pdf-bestand, voorzien van voor- en achterblad, naar je toe. Uiteraard geldt ook over de pdf-bestanden auteursrecht en onze disclaimer.

Op 1 februari 2015 hebben we de stekker in deze kersverse site en het overkoepelende initiatief gestoken. We hebben er zin in en hopen natuurlijk dat je regelmatig een kijkje komt nemen!

Walter en Johan


Publicatiedatum 01-02-2015 / laatste update 11-08-2017

Innovatief en creatief platform voor de karpervisser