De VISplanner gaat de Gezamenlijke Lijst van Viswateren vervangen

En dat is goed nieuws. Hulde aan Sportvisserij Nederland die mee gaat met de huidige tijd. Eindelijk verlost van het meenemen van deze lijst, wat je eerder een handboek mag noemen en geen updates meer met losse papiertjes. Gewoon je smartphone bij je hebben waarop de VISplanner geïnstalleerd staat.

Hopelijk volgen nu ook de afzonderlijke visverenigingen met deze oplossing. De verpachte wateren (verenigingswateren) staan immers voor een groot gedeelte ook al in de VISplanner vermeld. Weer een boekje minder dat zo vaak net in die andere vistas zit.

Wel een opmerking dat sommige sessies langer duren dan de gemiddelde capaciteit van een smartphone-accu. Geen mogelijkheden bij je om deze op te laden? Dan is de papieren versie toch de meest veilige oplossing.

Update 31-12-2014;
Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan te mogen vissen.

Dus zowel de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren als de VISplanner zijn beide rechtsgeldig in combinatie met de VISpas. Sportvisserij Nederland vraagt of je wilt aangeven of je wel of niet een papieren versie voor 2016 wilt ontvangen. Dit kan via de site viswaterlijst.nl