Bouw Combipennen winter 2020 – 2021

Penvisser Frits Jansen vist graag met de Combipen en fraai oldskool materiaal. Foto: F. Jansen

Hoe leuk was het toen bleek dat er vraag naar was om met onze Combipennen te willen vissen. Zodoende hebben we in de winter van 2019 -2020 enkele exemplaren meer gemaakt dan we voor onszelf, en vismaten, nodig hebben. Deze hebben we aangeboden en zijn allemaal verkocht. Sindsdien is de bekendheid – en populariteit – van de Combipen aanzienlijk gestegen, zodat er meer vraag is naar Combipennen, dan we van de winter kunnen gaan bouwen. Een Combipen bouwen is behoorlijk wat werk, tijdrovend en het blijft 100% handenarbeid. Zodoende zitten we momenteel reeds aan het maximum aantal wat we gaan bouwen aankomende winter. Deze zijn reeds gereserveerd voor met name vismaten, kennissen en diegenen die aan Karper Idee een bijdrage leveren.

We bouwen aankomende winter exemplaren met een draaibaar oog

Maar we sluiten niet uit dat we als de vraag zo groot blijft we er nog meer gaan bouwen. Of laten bouwen als opdracht, door een dobberbouwer die daarin mogelijk geïnteresseerd is. Laat ons dus nog gerust weten of je interesse hebt in Combipennen, zodat we de vraag ernaar op waarde kunnen inschatten. Of ben jij die dobberbouwer die ze in opdracht wil maken? En last but not least… in het artikel over de Combipennen staat exact beschreven hoe je een Combipen voor eigen gebruik kan bouwen. Een leuk klusje voor aankomende winter en je hebt er geen draaibankje voor nodig, je kan met eenvoudig gereedschap toekomen.

De Combipennen die gebouwd gaan worden betreffen exemplaren met groot draaibaar oog, deze zijn het populairst gebleken. De draaggewichten zijn ongeveer 0,1 – 0,5 en 1,0 gram met een aandeel bamboe van 50%. Tevens is de antenne wat dikker geworden zodat breekstaafjes met een diameter van 3 mm erop kunnen worden geschoven.